Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne strani Bubaduba.si

MINIMALNO NAROČILO JE 12,00

Splošni pogoji poslovanja spletne strani Bubaduba.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/04) in s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Avtorske pravice

Spletna trgovina Bubaduba.si je last podjetja Erona d.o.o. Vse pravice so pridržane.

Točnost podatkov

Za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik, je odgovoren izključno uporabnik, ki mora sam skrbeti za točnost vseh podatkov. Ko se uporabnik prijavi v sistem, lahko pregleduje in ureja podatke o sebi, ki jih je shranil.

Poleg naslova prejemnika paketa je pomembno, da je pravilna tudi telefonska številka prejemnika, ker je potrebna za pravilno dostavo naročenih artiklov. V kolikor ugotovimo, da je katerikoli podatek očitno napačen, si pridržujemo pravico do zavrnitve naročila.

Obveščanje o prispelih knjigah

Če stranka želi, jo dodamo na seznam iskalcev določene knjige. Seznam strank skrbno varujemo in ga ne delimo z nikomer.

Stranko na njeno željo obvestimo, ko prejmemo iskano knjigo. Obvestilo poteka preko elektronske pošte ali drugih elektronskih medijev (Facebook, Instagram). Če v roku enega tedna od obvestila stranki od nje ne dobimo povratne informacije, si pridržujemo pravico, da knjigo ponudimo naslednji stranki v čakalni vrsti oziroma jo objavimo v spletni knjigarni Bubaduba.si, kjer jo lahko kupi kdo drug.

Stranka lahko zahteva, da jo odstranimo s seznama iskalcev knjig. To lahko zahteva pisno prek navadne ali elektronske pošte, prek telefonskega klica ali prek sporočila v socialnih omrežjih (Facebook, Instagram).

Naročanje

Naročanje knjig je mogoče preko interneta na spletni strani https://bubaduba.si , 24 ur na dan in vse dni v letu.

Ko je naročilo s strani kupca oddano, ga upravitelj spletne trgovine izvede. Naročilo mora vsebovati pravilne podatke (naziv, naslov prejemnika).

Zavrnitev naročila

Upravitelj spletne trgovine ima pravico do zavrnitve oddanega naročila po lastni presoji. Ravno tako ima pravico do zavrnitve naročila v primeru, da je naročnik pri naročilu navedel očitno napačne ali neresnične podatke (kot je npr. neobstoječa telefonska številka), zaradi katere je dostava paketa lahko motena ali nemogoča.

Plačilo

Pri oddaji naročila ima kupec naslednje možnosti plačila:

 1. Plačilo po povzetju: Strošek dostave in provizija plačila po povzetju se obračunata po ceniku Pošte Slovenije. Cena dostave je na računu, ki se stranki izda ob naročilu. Končen znesek naročila že vsebuje tudi poštnino.

V primeru plačila po povzetju morata biti plačnik in naslovnik ista oseba oz. subjekt.

 1. Plačilo po predračunu: Strošek dostave se obračuna po ceniku Pošte Slovenije. Cena dostave je na računu, ki se stranki izda ob naročilu. Končen znesek naročila že vsebuje tudi poštnino.

Plačilo po predračunu je potrebno opraviti v dveh delovnih dneh od potrditve naročila. Potrditveno elektronsko sporočilo, ki ga stranka prejme ob potrditvi naročila, velja kot predračun.

Elektronsko sporočilo s podatki za plačilo predračuna je poslano takoj, ko je naročilo oddano. Če elektronskega sporočila niste prejeli, preverite v mapi z neželenimi sporočili (Spam) oz. nas kontaktirajte na elektronski naslov books.bubaduba@gmail.com

Če v roku dveh delovnih dni od prejema naročila predračun ni plačan, upravitelj spletne trgovine naročilo prekliče.

Pri plačilu po predračunu je potrebno navesti naslednje podatke prejemnika:
Erona d.o.o.
Kamniška 25
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0203 7025 9495 177

Strošek poštnine je v obeh primerih se obračuna po ceniku Pošte Slovenije.

E-račun

Račune lahko izdajamo tudi v elektronski obliki (e-račun). E-račun nadomešča papirni račun. V primeru, da potrebujete e-račun, prosimo, da nas o tem obvestite čimprej po oddaji naročila na naš elektronski naslov books.bubaduba@gmail.com

Poštnina in dostava

Naročila bodo odpremljena:

 • v primeru plačila po povzetju: naročilo bo odpremljeno v roku dveh delovnih dni od prejema naročila,
 • v primeru plačila po predračunu: naročilo bo odpremljeno v roku dveh delovnih dni od prejema nakazila.
  V primeru, ko to ne bo mogoče, vas bomo o tem obvestili.

Osebni prevzem knjig možen po dogovoru v Mariboru in Celju. Naročene knjige dostavlja Pošta Slovenije ali naša dostava. Knjige pošiljamo kot poslovni paket, mali poslovni paket ali po predhodnednem dogovoru kot tiskovino.

Naša dostavna služba vas pred dostavo obvesti o predvidenem času dostave, zato je pomembno, da pri naročilu pravilno vpišete svojo telefonsko številko.

Cena poštnine se obračuna po ceniku Pošte Slovenije. Cena naše dostave po dogovoru.

Dostavni pogoji veljajo za dostavo v Sloveniji. Dostava v tujino je možna samo po dogovoru. V primeru dostave v tujino zaračunamo dejanske poštne stroške po veljavnem ceniku Pošte Slovenije oz. DPD – za stranko pri tem poiščemo najugodnejšo varianto.

Cene

Cene so v evrih (EUR) in vsebujejo 5% DDV.

Cene na spletni strani Bubaduba.si veljajo v trenutku potrditve naročila. Cena dostave se dodatno zaračuna. Kupec vedno plača končno ceno, ki je navedena na računu in v nikakršnem primeru ne plača nobenih dodatnih stroškov.

Upravitelj spletne trgovine lahko spreminja cene knjig in si pridržuje pravico do spremembe cen in popravkov lastnosti knjig, dokler posamezna knjiga ni naročena.

Izdelki

Izdelki, ki se prodajajo v spletni trgovini, so rabljene knjige.

Ohranjenost

Vsaka knjiga ima navedeno ohranjenost, ki je ena izmed naslednjih:

 • kot nova
 • dobro ohranjena
 • srednje ohranjena
 • slabše ohranjena

Kaj posamezna ohranjenost pomeni, je podrobneje razloženo na tej povezavi.

Opis ohranjenosti je podrobnejši opis stanja posamezne knjige. Je subjektiven. Prodajalec si pridržuje pravico do napak pri opisu ohranjenosti. Ker je nemogoče do potankosti pregledati vsako knjigo, je možno, da je prodajalec pri pregledovanju ohranjenosti kakšno stvar spregledal in zato ni navedena.

Zaloga izdelkov

Ker se Bubaduba.si ukvarja s prodajo rabljenih izdelkov – knjig, je pri vsakem izdelku v spletni trgovini navedena tudi količina, ki je najpogosteje 1, saj je vsaka rabljena knjiga unikatna in ima svoj opis stanja ohranjenosti. Zato se lahko zgodi, da imate knjigo v nakupovalni košarici in jo pred oddajo vašega naročila kupi nekdo drug, ki je oddal naročilo prej. Če se to zgodi, se vam mora to odražati na vašem naročilu. V primeru težav nas prosimo nemudoma kontaktirajte po elektronski pošti na naslov books.bubaduba@gmail.com

Če knjige ni na zalogi (nekdo jo je že kupil), ta knjiga ne bo med rezultati iskanj na Bubaduba.si. V primeru, da uporabnik iz tretjih strani preko povezave pride na spletno stran s to knjigo, nakup knjige ne bo možen oz. bo ob knjigi napis “Ni na zalogi”.

Vračila in menjave

Spletna trgovina Bubaduba.si deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. V 15 dneh od prevzema blaga lahko potrošnik sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo za to potrebno navesti razlog.

Prosimo, da nas v primeru vračila blaga o tem predhodno obvestite na naš elektronski naslov: books.bubaduba@gmail.com

Potrošnik mora vrniti nepoškodovano blago, v originalni embalaži, s priloženim originalnim računom, kopijo osebnega dokumenta in bančne kartice s številko TRR, nazaj na naš naslov:
Bubaduba, Erona d.o.o.
Kamniška 25
1000 Ljubljana

Stroške poštnine vračila blaga krije potrošnik. Pošiljk z odkupnino ne sprejmemo.

Po prejemu vrnjenih knjig jih pregledamo in v primeru, da so iste količine in kvalitete, kot so mu bile poslane, potrošniku skladno z zakonom v 15 dneh od prejema pošiljke vrnemo denar. Vrnemo strošek kupne vrednosti izdelkov, stroškov poštnine ne vračamo.

Reklamacije

V primeru prejema napačnega izdelka ali izdelka, ki je očitno poškodovan bolj, kot je bilo navedeno ob opisu rabljenega izdelka, nas o tem obvestite preko elektronskega naslova books.bubaduba@gmail.com V primeru prejema napačnega izdelka vam bomo izdelek zamenjali ali vrnili denar.

Spremembe splošnih pogojev

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremenimo ali dopolnimo določbe splošnih pogojev za uporabnike spletne strani Bubaduba.si

Končna določila

Uporabnik ob registraciji in nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Bubaduba.si in da se z njimi strinja.

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. V kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.

Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah in napisanem besedilu.

0
  0
  Košarica
  Trenutno nimate v košarici nobenega artikla.Nazaj v trgovino